Úvod do našeho PaSCom WMS

14.10.2023

Skladové systémy jsou již v dnešní době poměrným standardem středních a velkých firem. Bez těchto systémů nelze v podstatě efektivně řídit skladové a výrobní procesy.  Warehouse Management System (WMS) je klíčovým prvkem, který umožňuje digitalizaci a zvyšování produktivity skladových operací. V tomto článku si přiblížíme a pochopíme, jakým způsobem PaSCom WMS funguje a jak může ekonomicky přispět k chodu firmy.

Jednou z našich klíčových oblastí, které se věnujeme, je digitalizace skladu a celkově tzv. průmysl 4.0. Největší část našeho úsilí je vloženo do systémů WMS, které jsme společně s našimi zákazníky a partnery úspěšně vyvinuli a nasadili. Jedná se převážně o střední a velké podniky, kde by bez integrace skladových systémů nemohlo dojít k tak velkému nárůstu produktivity a efektivity celého skladového a výrobního řetězce. Samozřejmostí však je možnost implementace WMS do malých firem. Mezi naše služby, mimo jiné, patří i možnost konzultace a analýza daného skladového systému.

Digitální sklad a jeho výhody

Co si pod pojmem digitální sklad představit? Digitální sklad znamená přechod od papírových a manuálních procesů ke částečné nebo plně automatizované digitální správě. Naším cílem je zefektivnit vše, co ovlivňuje výkon logistického řetězce. Například, máme-li zákazníka, který stále využívá excelový skladový systém, naším cílem je tuto evidenci digitalizovat. Můžeme tak zefektivnit procesy, například snížením manuálního zadávání dat při použití čárového kódu.

Naše WMS zlepšuje a rozšiřuje řízení zaměstnanců, manipulační a skladové techniky, skladové zásoby a pohyb zboží ve Vaší továrně nebo logistické hale. 

Systém umožňuje kontrolu balení, přípravu zboží a kontrolu kvality. Celkově lze dosáhnout k částečně či plně automatizovaným skladovým operacím.

Systém na míru

Naše specializace spočívá v tvorbě systémů plně přizpůsobených potřebám zákazníka, eliminujeme zbytečné funkce a dosahujeme optimální aplikace. Naše WMS je vhodné pro maloobchod (MO), velkoobchod (VO), ale také pro průmyslové a výrobní haly.

Zaměstnanci se rychle adaptují na nový digitální svět WMS a dalších skladových aplikací, ačkoli na začátku mohou pociťovat určité obavy. Důležité je, že se následně rychle stanou jejich příznivci. Tento krok vpřed je pak vítán na všech zaměstaneckých pozicích v dané logistické hale.

PaSCom WMS je navržen tak, aby plně vyhovoval potřebám zákazníka a umožňoval plné přizpůsobení systému WMS.

Systém na míru

Aktuální přehled

V každé sekci procesu lze zjistit, kde co leží a tak lze získat aktuální přehled o skladových a výrobních zásobách.

Automatizace a zrychlení skladových procesů

Každá část procesů lze zefektivnit. Může se jednat o příjem, naskladnění, přesuny, expedice či cokoli jiného.

Využití skladu

 WMS umožní využít každou část skladovací plochy maximálně efektivně s dokonalým přehledem, kde co leží.

Minimalizace chyb

 Vzhledem k dokonalé evidenci skladu a principu vyskladňování FIFO bude sklad maximálně efektivní z hlediska běžných chyb (přepisování z papírové podoby do digitální již nebude potřeba.

Přehlednost a školení

 Náš systém si zakládá na intuitivním a příjemném prostředí. Proto po zaškolení zaměstnanců lze již po krátké době přejít z testovacího provozu do produkčního.

Integrace mezi systémy

Součástí našeho systému je také jeho schopnost propojení s ostatními evidenčními systémy.

WMS

Pro více informací nás neváhejte kontaktovat nebo navštivte naší WMS stránku.